Tips van Buurvrouw Lisa

Doe meer met mijn product, hieronder geeft ik wat lekkere suggesties:

SIROOP:

Aanlengen met (bruis)water naar smaak (ongeveer 1 deel siroop op 5 delen water), gebruik in cocktails, yoghurt, karnemelk of zelfs in thee. Probeer ook eens ijsjes te maken met de siroop! Doe dan wat extra siroop met water aangelengd in ijslollyvormpjes. Doe er voor de lekker ook nog wat vers fruit in! Laat vervolgens in je vriezer compleet opstijven. (Ik zou zeggen tenminste 12 uur) Uiteraard kun je ook yoghurt ijsjes maken, doe dan wat lekkere yoghurt mengen met een siroop naar keuze, evt nog wat fruit (of jam!) naar keuze erbij in ijslollyvormpjes, of andere bakjes waar je een stokje in kunt steken kan natuurlijk ook, en dat laat je tenminste 8 uur in de vriezer staan.

JAMS:

Op toast, brood, croissant, pannenkoek, in je yoghurt, toetje, op een plakje cake of koekje. Maak een warme saus spannender door er een lepel jam door te roeren. Meng een lepel door je dressings of marinades. Of maak eens een (dessert)saus van je jam. Doe hiervoor een of twee lepels in een klein pannetje. Voeg een heel klein beetje water toe. Verwarm op een klein vuurtje, roer constant. Als alles samen opgelost en vloeibaar is, is je saus klaar! Serveer het over je toetje, of juist lekker bij je (vega) vlees, groentegerecht en vis! Op deze manier heb je nooit meer potjes jam die lang achterin de koelkast blijven staan...

GELEI:

Heerlijk op een toastje, bij paté, bij een kaasplankje, gebruik bij het bakken als afdeklaagje op bijvoorbeeld appeltaart: verwarm met een klein beetje water en strijk met een kwastje over je gebakken taart. Heerlijk fris! (natuurlijk kan dit ook met zelf gebakken muffins, cake... ect)
Of maak er marinade mee. Ook kun je het prima eten op je boterham met kaas, of een croissant of scone.

RELISH:

Een relish gebruik je voornamelijk bij een kaasplankje, of borrelplankje, maar is afhankelijk van de soort ook heel goed geschikt voor allerlei andere dingen: Bijvoorbeeld de gekarameliseerde uienmarmelade (ja, ook een relish) prima bij kaas of paté, maar vergeet ook niet dat het lekker is om een schepje in je pompoensoep te doen (met een beetje crème fraîche) en ook de rode uien relish is hier heel geschikt voor. Deze is ook erg lekker om toe te voegen op je burger, of pizza, of als je zelf een quiche maakt, een beetje op de bodem van de quiche te doen. Bietenrelish is weer goed geschikt op een broodje (vis, of kaas bijv, of hummus) of overheerlijk ook in een groene salade met wat feta. Vijgenrelish is niet alleen goed te combineren bij geitenkaas, maar ook bij andere kazen, of ook in quiches. Bedenk dat een zoetige tegenhanger vaak erg lekker smaakt bij iets zoutigs of hartigs. Probeer gewoon lekker te combineren!

PICKLES:

Zoetzuur is lekker bij heel veel dingen! De komkommerpickle kan heerlijk zo, (komt ze weer) bij een borrelplankje, maar ook op je broodje gezond is het fantastisch. Bij je tosti, in je salade, door je stamppot, bij je nasi of rijsttafel. De Zoetzure Paprika is naast al het voorgaande ook geweldig op je pizza. Maar ook in een ovenschotel heerlijk.

 

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips! Mis je nog iets of heb je een vraag? Stuur me gerust een berichtje!